top of page

ZO theater; natúúrlijk gespeeld.


Marij: "Spelen is voor mij een manier van zijn; waardoor het vaak natuurlijk wordt. Daarin ligt de kracht van mijn spel." 

Spelen zit Marij in het bloed. Vaak heeft ze de lachers op haar hand. Naast het feit dat ze het heerlijk vindt de ander te laten lachen, vrolijkheid te bieden, is het haar er vooral om te doen, de ander te raken. Dit kan met een lach en met een traan. Ze schuwt ook  serieuzere zaken niet. In haar spel laat ze zich prikkelen om ook haar kwetsbare kant te laten zien. 
In haar spel heeft ze vaak contact met de mensen waarvoor ze speelt, en is er ruimte voor interactie. Mensen vinden (h)erkenning, voelen zich gehoord en gezien.

Marij put in haar spel, uit haar levenservaring maar ook uit haar rijke werkervaring. Als werker in diverse banen in de gezondheid en gehandicaptenzorg heeft ze jarenlange ervaring in "de zorg".  
Marij heeft een groot inlevingsvermogen en kan goed improviseren.  Ze zet situaties neer, en speelt  sketches, waarin ze mensen een spiegel voorhoudt. Op een natuurlijke manier gespeeld, kruipt zij ook in de huid van iemand die bijv. lijdt aan dementie of een verstandelijke beperking heeft; Voor familie en andere betrokkenen vaak heel herkenbaar. ZO kan op deze manier zeer verduidelijkend werken bij bijv. informatie of scholing aan, werkers in de zorg, familie en mantelzorgers.

ZOotje Theater

Gecertificeerd

Trainingsacteur

hebbes.jpg

Hierdoor is zij ook breed inzetbaar als trainingsacteur, op de eerste plaats in de zorg, en bijv. (ped)agogische opleidingen. Bij alles waar het gaat om menselijke aspecten en persoonlijke groei- en ontwikkeling. Zowel als ervaringsdeskundige, als vanuit de rol die ze speelt, geeft ze desgevraagd feedback. 

Zie ook www.detrainingsacteurs.nl/marijvanbrussel

 

ZO theater kan ook een ludieke opening bieden voor een vergadering, symposium, ouder of familiebijeenkomst. In sketches en rollenspellen kunnen de meest uiteenlopende  "maatschappelijk getinte " thema's en vraagstukken uitgespeeld worden, bijv. ook als inleiding van een discussie of gesprek.
 

Zus en ZOotje, clownerie
die ertoe doet
bottom of page